De Blacam and Meagher Architects designed the San Lorenzo North House located in Quinta do Lago, Portugal. The villa is situated on a slanted site encompassing pine trees and faces an open scene. The entrance side of the house with its closed and private elevation, contrasts with the open southwest facing elevation and its double height portico on the garden side, all set within a simple landscape arranged for screening, privacy and shade. The house is stretched out along the length of the site in a series of volumes that step gradually up the slope from the entrance road to the double height living room at the top.

san-lorenzo_170515_06

The house is stretched out along the length of the site in a series of volumes.

san-lorenzo_170515_07

The villa is set on a sloped site surrounded by pine trees facing an open landscape.

san-lorenzo_170515_11

Living area

san-lorenzo_170515_13

Kitchen with dining area

san-lorenzo_170515_15

Master Bedroom